Telefoonnummer

06-20958106

info@praktijkwibohendriks.nl

info@praktijkwibohendriks.nl

Mijn massages zijn gebaseerd op een holistische benadering, waarbij lichaam en geest als één geheel worden beschouwd. Vaak vinden fysieke klachten hun oorsprong in de psyche. Stress kan bijvoorbeeld leiden tot lichamelijke ongemakken, zoals schouderpijn en hoofdpijn. Bovendien kunnen emotionele blokkades, zoals verdriet, angst, woede of pijn, het lichaam beïnvloeden.

Een massage kan helpen om het lichaam meer ruimte te geven, wat niet alleen fysiek welzijn bevordert, maar ook een positieve invloed heeft op de geest. Regelmatige massages zijn een uitstekend middel om zowel je psychische als fysieke gezondheid te ondersteunen. En niet te vergeten, het biedt ook pure ontspanning!

Bij mij kun je terecht voor verschillende soorten massages, waaronder:

Klassieke (ontspannings)massage van:

 • Rug
 • Schouders en nek
 • Bekken
 • Buik
 • Borst en hals
 • Armen en handen
 • Heupen, benen en voeten

Haptische (energetische) massage van:

 • Rug
 • Benen en voeten (inclusief liften en strekken)
 • Armen en handen (inclusief liften en strekken)
 • Hoofd
 • Bekken
 • Buik

Of een combinatie van bovenstaande technieken.

Zwangere vrouwen ervaren vaak veel comfort bij een haptische buikmassage en bekkenmassage.

Contra-indicaties:

Contra-indicaties zijn situaties waarin het niet verantwoord is om een massage uit te voeren, omdat het risico op complicaties of schade aan de gezondheid van de cliënt te groot is. Hier zijn enkele veelvoorkomende contra-indicaties voor massages:

 1. Koorts en Infectieziekten: Bij koorts, griep of andere besmettelijke ziekten is het beter om geen massage te ondergaan om verdere verspreiding te voorkomen.
 2. Hart- en Vaatziekten: Mensen met ernstige hartproblemen moeten voorzichtig zijn met massages, vooral als de aandoening niet goed onder controle is.
 3. Hoge Bloeddruk: In gevallen van ongecontroleerde hoge bloeddruk (bijvoorbeeld een onderdruk hoger dan 95 mmHg) kan massage soms gecontra-indiceerd zijn.
 4. Besmettelijke Huidziekten: Huidaandoeningen zoals schimmelinfecties, eczeem, acné of steenpuisten kunnen het risico op verspreiding verhogen.
 5. Trombose, Spataderen en Bloeduitstortingen: Mensen met trombose, pijnlijke spataderen, lokale ontstekingen of ernstige bloeduitstortingen moeten voorzichtig zijn met massages.
 6. Zwangerschap (eerste 12 weken): Tijdens de eerste 12 weken wordt vaak vermeden om op de buik te masseren.
 7. Diabetes: Hoewel ontspanningsmassages over het algemeen veilig zijn, moeten mensen met diabetes rekening houden met mogelijke schommelingen in de bloedsuikerspiegel.
 8. Kanker: Mensen met kanker kunnen massages ondergaan, maar overleg met een arts of oncoloog is essentieel.
 9. Onder Behandeling bij Specialist: Als iemand onder medische behandeling is bij een specialist, is het verstandig om voorafgaand aan een massage overleg te plegen.
 10. Blaasontsteking: Bij gevoeligheid voor of last van een blaasontsteking moet dit voorafgaand aan de massage worden gemeld.

Het is belangrijk om te benadrukken dat in gevallen van twijfel, of als iemand onder medische behandeling staat, altijd voorafgaand overleg met een arts of medisch professional noodzakelijk is. De gezondheid en veiligheid van de cliënt staan altijd voorop.